Vrachtwagen met aanhanger

Verkeersschool Nijland Drenthe
Nieuwste Scania lesvoertuig van Nijland Verkeersscholen Nieuwste Scania lesvoertuig Volvo met aanhanger

De beroepschauffeur die maximaal inzetbaar wil zijn, kan natuurlijk ook overweg met een oplegger of aanhanger. Daarvoor is het rijbewijs E bij C noodzakelijk. Nijland Verkeersscholen heeft zowel een trekker met oplegger, als vrachtwagens met een aanhanger.
De keuze is aan jou!

 

 

 

 

 Praktijkexamen
Het examen begint met de voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren. Daarna rijd je binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het examen moet je aantonen het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden te beheersen. Belangrijk onderdeel van het examen zijn de bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken.Tevens krijgt u te maken met een zogenaamde navigatie opdracht. Zonder aanwijzing van de examinator rijd je een deel van het examen je eigen route. De examinator bepaalt de plaats waar je heen rijdt. Voor het plannen van je route mag je een kaart gebruiken of een navigatiesysteem.  Als je de locatie niet bereikt, is dat geen ramp. Het gaat erom dat je laat zien dat je zelf verantwoordelijke keuzes maakt in het verkeer.

U kunt één of twee lessen per week nemen, maar ook kunt je je opleiding afronden in vijf dagen. Hierbij wordt op het moment dat wij met je de examendata afspreken een planning gemaakt tot en met de examendatum. Ga hierbij uit van een wachttijd van vier tot zes weken.
Het examen duurt 85 minuten en bestaat o.a. uit:

  • Controle kentekenbewijs
  • Controle voertuig
  • Beheersing voertuig
  • Verkeersdeelneming
  • Bijzondere vaardigheden

35 % subsidie op de rijopleidingen mogelijk ( wel aangesloten bij SOOB )