Code 95

In de eerste plaats moet nascholing natuurlijk leerzaam zijn en bijdragen aan de doelen van de richtlijn maar het mag ook leuk zijn. CCV heeft samen met de sector geprobeerd om de nascholing zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de vraag van chauffeurs en werkgevers, zodat de nascholing een maximaal rendement oplevert.
image00017

Nascholing Code 95 : Tijd voor een opfriscursus!

Wil jij als beroepschauffeur veilig en professioneel de weg op blijven? Met onze nascholingscursus code 95 haal je niet alleen het verplichte aantal uren, maar leer je ook handige tips en skills die je direct in de praktijk kunt gebruiken! Zo ben jij weer klaar voor duizenden veilige kilometers!

Nascholing Code 95

De code 95 is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van 35 uur nascholing. Onze nascholingscursussen zijn ontworpen om jouw rijvaardigheden te optimaliseren, actuele wetgeving te begrijpen, en zelfs nieuwe technieken te leren die je werkdag gemakkelijker maken.

Meer te weten komen?Ā 
Code 95 is verplicht, maar wij maken het leuk! Schrijf je nu in en hou je carriĆØre op volle toeren!Ā 

40% subsidie op de cursussen mogelijk, mits aangesloten bij SOOB.

Ā 

ADR Cursussen

Op grond van het ADR-verdrag moeten chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren in het bezit zijn van het ADR opleidingscertificaat voor bestuurders.

Rijvaardigheid

Optimaal (kosten)efficiƫnt gebruik maken van alle brandstofbesparende mogelijkheden van moderne bedrijfsvoertuigen staat centraal in deze cursus.

Theorie Code 95

Ben je op zoek naar cursussen die meetellen voor de code 95? Klik op ā€˜meer informatieā€™ om ons volledige aanbod te bekijken.

Wij bieden ook cursussen aan die in aanmerking komen voor SOOB-subsidie.

Over Code-95

Om je code 95 te krijgen moet je 35 uur nascholing volgen. De enige eis is dat van de 35 uur nascholing een chauffeur minimaal Ć©Ć©n dag (7 uur) een praktijktraining moet volgen. Vanaf 1 juli 2023 is het verplicht om twee cursussen klassikaal te volgen. Ook bieden wij cursussen met E-learning aan.

Verlopen vakbekwaamheid

Is je code 95 verlopen? Dan mag je niet meer beroepsmatig rijden. Dat wil zeggen dat je vakbekwaamheid is verlopen.

Ā 

Wil je weer beroepsmatig de weg op? Vergeet niet dat je pas weer mag rijden wanneer je de verplichte 35 uur nascholing voor code 95 hebt voltooid!

Zowel vrachtwagen- als buschauffeur

Als een chauffeur in het bezit is van de code 95 voor zowel het busrijbewijs als het vrachtwagenrijbewijs, dan hoeft hij slechts Ć©Ć©n keer 35 uur nascholing te volgen per 5 jaar en niet 70 uur.

Vrijstellingen nascholing

Sommige beroepschauffeurs hoeven de code 95 niet te behalen. Zijn zijn vrijgesteld. Het gaat onder andere om brandweerlieden en politiemensen.

Meer informatie over de vrijstelling code 95 kunt u terecht op https://www.ilent.nl/

image

LZV Opleiding met Code 95

Ben je klaar om je carriĆØre als chauffeur naar een hoger niveau te tillen?
Volg dan onze LZV-opleiding (Lang Zware Voertuigen) en haal tegelijkertijd je verplichte uren voor code 95 nascholing! šŸšš

Vanaf 1 december 2024 begint het CBR een 2 jaar durende pilot met nieuwe toelatingseisen voor het LZV-examen. Wil je de uitdaging aangaan met een LZV-opleiding? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

  • Minimaal 2Ā jaar in het bezit zijn van rijbewijs CE.
  • Minimaal 21 jaar oud
  • Geldige code 95: Zonder een geldige code 95 kun je niet deelnemen aan de opleiding.
  • Geen invordering of ontzegging van je rijbewijs in de afgelopen 3 jaar.

Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan ben je klaar voor de volgende stap in je transport carriĆØre!

DSC 0725 1.jpg GEEDIT 1 scaled

Waarom kiezen voor Nijland Verkeersscholen?

Ook je medewerkers opleiden voor logistieke werkzaamheden?

Investeer in jezelf en je toekomst met onze opleidingen voor interne transportmiddelen. Neem contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden voor de volgende beschikbare cursus!

Aanmelden voor deze dienst

Wie meld je aan?
Voornaam aanmelder:
Achternaam aanmelder:
E-mailadres aanmelder:
Telefoonnummer aanmelder:
Bedrijfsnaam
Voor hoeveel medewerkers wil je deze dienst aanvragen?
Voornaam: *
Achternaam: *
Geboortedatum: *
E-mailadres: *
Telefoonnummer: *
Straatnaam: *
Huisnummer: *
Postcode: *
Woonplaats: *
Opmerkingen:

Voor welk motorrijbewijs moet ik gaan?

Benieuwd op welke motor je mag afrijden? Dat is afhankelijk van je leeftijd! Met onze handige keuzehulp weet je binnen no-time op welke motor je mag rijden!

Wat is je leeftijd?

Op dit moment kun je nog niet starten met het behalen van je motorrijbewijs. Vanaf de leeftijd van 18 jaar kun je beginnen met het behalen van een rijbewijs voor lichte motoren, categorie A1

Je mag wel alvast rijlessen volgen. Wel dien je minimaal 18 jaar te zijn op de dag van het praktijkexamen AVB! Je kunt nu ook eerst je theorie gaan halen, deze is 1,5 jaar geldig namelijk! Je mag altijd contact met ons opnemen voor meer informatie hierover.

Met jouw huidige leeftijd kom je in aanmerking voor het rijbewijs A1. Het is echter belangrijk om te weten dat dit rijbewijs alleen geldig is voor het besturen van lichte motoren. Als je van plan bent middelzware motoren te rijden, moet je minimaal 20 jaar oud zijn en voor de categorie A2 gaan. Voor het rijden van zware motoren moet je minstens 21 jaar oud zijn en het rijbewijs A behalen.

Met jouw leeftijd ben je geschikt om je rijbewijs A2 te behalen. Het is echter belangrijk te weten dat dit rijbewijs je alleen toestaat om op middelzware motoren te rijden. Als je van plan bent om op alle typen motoren te rijden, moet je streven naar een A-rijbewijs. Dit is mogelijk vanaf je 21e verjaardag.

Met jouw leeftijd ben je klaar om je volledige motorrijbewijs (A) te behalen. Bij het behalen van dit rijbewijs ontvang je eerst Code 80 op je rijbewijs. Dit betekent dat je gedurende de eerste 2 jaar alleen op lichte of middelzware motoren mag rijden. Na deze periode vervalt Code 80 automatisch en ben je gerechtigd om op alle typen motoren te rijden. Het is echter belangrijk op te merken dat je je rijbewijs moet vernieuwen om de code te laten vervallen, tenzij je binnen 2 jaar 24 jaar wordt.

Met jouw leeftijd ben je klaar om je volledig motorrijbewijs (A) te behalen zonder beperkingen! Dit houdt in dat je na het behalen van je motorrijbewijs op alle motoren mag rijden.

Het is nooit te laat om je motorrijbewijs te halen, toch?! Als je je motorrijbewijs hebt gehaald, mag je op alle motoren rijden. Dus met jouw leeftijd haal je het volledige motorrijbewijs (A).